IMG_3933%5B1%5D.jpg

 

Nopea ja helppo arki-illan ruoka, makumaailmaltaan ei mikään ihmeellinen kuitenkaan.

 

600-800 g lohifileetä (minulla kaksi 300 g palaa kirjolohta)

½ tl sitruunapippuria

3/4 tl suolaa

1 prk (2.5 dl) Valio Kolme juustoa ruokakermaa

2 rkl tuoretta tilliä

 

Ota lohi huoneenlämpöön 45 minuuttia ennen paistamista. Laita lohifilee uunivuokaan ja ripottele pintaan suolaa ja sitruunapippuria.

Kaada ruokakerma vuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alaosassa kunnes sisälämpötila on haluamasi, itse kypsensin lohipalat 55-asteiseksi ja siihen meni aikaa parikymmentä minuuttia .

Ripottele valmiin ruoan pinnalle tuoretta tilliä.