IMG_4004%5B1%5D.jpg

 

Poika rupesi jossain vaiheessa ennen joulua puhumaan, että haluaisi jotain erilaista mukaan joulupöytään. Ei kuitenkaan keksinyt, mitä se voisi olla, kunnes lopulta tuli toive - tortillat! En nyt sitten kuitenkaan näitä jouluaterialle ruvennut tekemään, vaan söimme ne aaton aattona.

En ole oikein koskaan pitänyt tacomausteella maustetusta jauhelihasta, joten tein nyt tämän ohjeen mukaisen jauhelihatäytteen, joka olikin oikein maistuvaa.

400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

1 sipuli silputtuna (laitoin sipulijauhetta)

2 valkosipulin kynttä (laitoin valkosipulijauhetta)

1 rkl tomaattipyreetä

1 tl paprikajauhetta

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

(chilirouhetta)

200 g helmitomaatteja, kuutioituna

 

Ruskista jauheliha, sipuli, valkosipuli ja tomaattipyree pannulla. Mausta suolalla, paprikajauheella, mustapippurilla ja halustessasi chilirouheella. Lisää kuutioidut tomaatit ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.

Jauheliha-tomaattitäytteen lisäksi tortillojen täytteeksi oli pöydässä tarjolla kurkkua, maustekurkkua, jäävuorisalaattia, tacokastiketta, juustokastiketta ja juustoraastetta.

Tortillojen paketissa oli ohjeena lämmittää ne uunissa 150 asteessa 8-10 minuuttia. Uunissa oli kinkku paistumassa, joten lämmitin ne näppärästi airfryerissa 130 asteessa 5 minuuttia. Tortillapinon päälle laitoin tuollaisen metallisen ritilän, jottei päällimmäinen lentänyt vastuksiin kypsennyksen aikana.

 

IMG_4005%5B1%5D.jpg