IMG_20240831_184929%5B1%5D.jpg

 

Yritän vähän satsata kasvisruokien tekoon aiempaa enemmän (miehen satunnaisesta mutinasta huolimatta). Pirkan punaiset linssit suolaliemessä (tämä on muuten Sydänmerkki-tuote) oli tällä viikolla Plussakortti-tarjouksessa, ja ostin sen kolmen purkin satsin - ja säästin jopa 77 senttiä... Ohjeen annos on kolmelle hengelle.

 

½ pss (200 g) makaronia

1 l vettä

2 kasvisfondikuutiota

150 g herne-maissi-paprikaa

1½ dl Pirkka punaiset linssit suolaliemessä, huuhdeltuna kylmällä vedellä

1 dl aurinkokuivattuja (kirsikka)tomaatteja, pilkottuna

1 rkl soijakastiketta

½ tl kuivattua timjamia

1 tl paprikajauhetta

pippurisekoitusta myllystä

½ pss (á 150 g) emmental-mozzarella juustoraastetta

Munamaito:

6 dl maitoa

1-2 munaa

1 tl suolaa

 

Keitä makaronit kypsiksi kasvisliemessä.

Sekoita keskenään keitetyt makaronit, herne-maissi-paprika, punaiset linssit, pilkotut aurinkokuivatut kirsikkatomaatit ja juustoraaste. Mausta soijakastikkeella, timjamilla, paprikajauheella ja pippurisekoituksella. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita munamaidon ainekset ja kaada se vuokaan.

Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 50-60 minuutin ajan. 

 

IMG_20240831_185056%5B1%5D.jpg