IMG_0212%5B1%5D.jpg

 

Alkuperäinen resepti löytyi Ruoka ja Koti -sivustolta nimellä Kanakastike uunissa. Tässä ohjeessa oli käytetty ananasta, mutta kun sellaista ei kaapista löytynyt, korvasin sen säilykepäärynällä, ja hyvin sekin tähän ruokaan passasi. Siinä googletellessani huomasin ensin, että Mimmin keittiössäkin oli tehty samaista sapuskaa - ja että Mimmi puolestaan oli saanut vinkin reseptiin minun omasta blogistani v. 2020 hymi%C3%B6.jpg. Broilerisuikaleiden sijasta käytin kaksi paksuhkoa broilerin fileetä, jotka paloittelin kuutioiksi. Alkuperäisessä reseptissä käytettyä juustokermaakaan ei ollut, joten päädyin sekoittamaan ruokakermaan cheddar-juustoraastetta (ja tämä osoittautuikin niin maukkaaksi yhdistelmä, että voin kyllä suositella juustokerman sijasta käyttämään ruokakermaa ja juustoraastetta).

 

400 g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita tai broilerin fileitä (2 kpl) paloiteltuna

1 tl paprikajauhetta

1 tl currya

1/3 tl valkopippurijauhetta

vajaa 1 tl suolaa

2 rkl vehnäjauhoja

 

n. 150 g säilykepäärynää, valutettuna ja kuutioituna

4 dl ruokakermaa

2 dl cheddarjuustoraastetta

 

Laita broilerisuikaleet / -kuutiot kulhoon, ripottele päälle mausteet ja vehnäjauho, sekoita. Siirrä broilerit laakeaan voideltuun uunivuokaan ja laita uuniin 200 asteeseen 15 minuutiksi.

Ota vuoka pois uunista ja sekoittele broilerisuikaleita siten, että ne irtoavat toisistaan. Lisää päärynäkuutiot ja ruokakerma, johon on sekoitettu juustoraaste. Jatka kypsentämistä 200 asteessa vielä 25-30 minuutin ajan.