IMG_3899%5B1%5D.jpg

 

Palermon pastan kerrotaan voittaneen kouluruokakilpailun vuosituhannen vaihteessa, ja kyllä tämä meidänkin koululainen ruoasta tykkäsi. Minun kouluaikanani (aloitin ekaluokan 1972) ei palermon pastoja tarjoiltu. Ala-asteen inhokkina naudankielikastike, niissä kielipaloissa oli makunystyrätkin tallella ja inhotti ajatus lehmän kielestä oman kielen päällä. Niillä ruokatunneilla syötiin tyttöjen kanssa näkkäriä eikä päästy ulkovälitunnille, koska ruoka ei maistunut. Yläasteelta taas on jäänyt mieleen, että läskisoosia oli noin kolme kertaa viikossa, sille oli vain aina keksitty eri nimi.

 

450 g broilerin fileesuikaleita (marinoimattomia)

1 rkl rypsiöljyä

2 tl currya

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria myllystä

300 g gnocchi-pastaa (raakana vuokaan)

 

Juustokastike:

25 g voita

½ dl vehnäjauhoja

8 dl kiehuvaa vettä

1 kanafondikuutio

2 dl ruokakermaa (laitoin Valio ruokakerma Kolme juustoa)

1 tl paprikajauhetta

1½ tl rakuunaa

1 tl kurkumaa

1 rkl juoksevaa hunajaa

150 g emmental-mozzarella -juustoraastetta

 

Ruskista broilerin fileesuikaleet pannulla öljyssä. Mausta curryllä, suolalla ja mustapippurilla. Laita broilerisuikaleet voideltuun uunivuokaa ja lisää keittämätön pasta.

Juustokastiketta varten sulata paistokasarissa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Kypsennä jauhoja hetki, älä kuitenkaan anna niiden ruskistua. Lisää noin 5 dl kiehuvaa vettä pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää sitten kanafondikuutio ja loput 3 dl vedestä. Lisää seuraavaksi pannulle ruokakerma, paprikajauhe, rakuuna, kurkuma ja juokseva hunaja. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi juustoraaste ja kuumenna sekoitellen, kunnes juusto sulaa.

Sekoita juustokastike pastan ja broilerisuikaleiden joukkoon. Paista 175 aseteisen uunin alatasolla 50 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Anna ruoan vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.