Mulla oli pakkasessa paketti paikallisesta Rekosta ostettua Highland-karjan luomu palapaistilihoja. Tällainen ruoka niistä syntyi eräänä marraskuisena lauantaina, jolloin sataa tihuutti ja lämmintä oli muutama aste.
2-3 porkkanaa
1 rkl paahdettua sipulirouhetta ( tai yksi sipuli)
1 paprika
500 g naudan palapaistilihoja
1 laakerinlehti
rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl timjamia
1 rkl sokeria
400 g tomaattimurskaa
1½ dl vettä
Paloittele paprika ja kuoritut porkkanat. Ruskista lihakuutiot pannulla öljyssä parissa erässä. Laita kaikki ainekset uunivuokaan. Sekoita kevyesti. Paista uunissa kannella tai foliolla peitettynä aluksi 200 asteessa ½ tuntia, laske sen jälkeen lämpötila 150 asteeseen ja anna hautua vielä 2 tuntia.
Kommentit