IMG_0370%5B1%5D.jpg

 

600 g kirjolohifileetä

3/4 tl suolaa

½ tl chilirouhetta

mustapippuria myllystä

½ dl tuoretta tilliä

1 dl suolapähkinöitä

 

Kastike:

½ tl valkosipulijauhetta

2 rkl limetin mehua

1 prk (400 g) kookosmaitoa

2 tl sokeria

2 tl kurkumaa

1 tl suolaa

 

Rouhi suolapähkinät monitoimikoneessa. Silppua tilli.

Valmista kastike sekoittamalla sen ainekset keskenään.

Laita kalafilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle chilirouhe, suola ja mustapippuri. Lisää kalan päälle rouhitut suolapähkinät ja silputtu tilli. Kaada kastike kalan päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 50 astetta.  Tarjoa esimerkiksi basmatiriisin kanssa.