Ohjeen annos on pellilliselle piirakkaa. Kun teet piirakan piirakkavuokaan, puolita ohjeen määrät.
Pohja:
1 dl perunasosehiutaleita
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g voita
1½ dl kylmää vettä
Nypi voi ja kuivat aineet ryynimäiseksi seokseksi ja lisää nopeasti kylmä vesi. Anna taikinan vetäytyä kylmässä sillä aikaa kun valmistat täytteen.
Täyte:
200-300 g poron kylmäsavurouhetta
1 rkl paahdettua sipulirouhetta
1 tl basilikaa
ripaus valkosipulirouhetta (tai 2 kynttä)
ripaus mustapippuria
4 dl ranskankermaa
3 dl mietoa juustoraastetta
2 dl maitoa
3 kananmunaa
Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen, jätä osa juustoraasteesta päälle ripoteltavaksi.
Kaaviloi taikina uunipellille ja kaada täyte päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Paistumisen puolvälissä ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
Kommentit