1088211.jpg


Jääkaapissa oli mm. lenkkimakkaraa ja keräkaalia, googletin ainekset ja tällainen ruoka niistä syntyi. Alkuperäinen ohje on Ruokalan, ja ainakin Anja oli tehnyt tätä.

Samalla hieman salakavalasti ujutin makkarasta ja makaronista pitävän pojan ruokaan kaalia. 
Hyvää tämä oli!

1 sipuli
2 porkkanaa
1/4 keräkaalia
2 rkl öljyä
1½ dl makaronia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk kidneypapuja
1 pkt lenkkimakkaraa
1 l kanalientä
1 tl kuivattua timjamia
suolaa ja pippuria

Kuori sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Suikaloi ne sekä keräkaali. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota kasviksia siinä hetki. Lisää tomaatti pyree ja paloiteltu makkara ja makaronit sekä valutetut kidneypavut. Sekoita hetken verran ja lisää kanaliemi sekä timjami. Anna hautua hiljaisella lämmöllä noin 30 minuuttia. Mausta lopuksi pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.