IMG_4508%5B1%5D.jpg

 

Tulihan ne kovat pakkaset tänäkin talvena. Eilisiltana nukkumaan mennessä mittari näytti -20 astetta ja tänä aamuna töihin lähtiessä jo -25 astetta. Hrrr...

Olen tykästynyt noihin Felixin maustekurkkukuutioihin, käteviä ruoanlaitossa, kun ovat valmiiksi pilkottuina purkissa. Ja maustekurkku sopikin hyvin tähän ruokaan. Sen verran jäi lämmitettävääkin, ettei miehelle riittää huomiseksi  etätyöpäiväksi syötävää.

 

400 g naudan jauhelihaa

3/4 tl suolaa

mustapippuria myllystä

½-1 tl sipulijauhetta (tai 1 silputtu sipuli, jonka paistat jauhelihan kanssa)

2 tl pizzamaustetta

1 tlk (390 g) yrttitomaattimurskaa

4 dl lihalientä

3½ dl makaronia

1½ dl Felix maustekurkkukuutioita, valutettuna

 

Ruskista jauheliha pannullla rasvassa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sipulijauheella. Laita jauheliha haudutuspadan pohjalle. Lisää pizzamauste, yrttitomaattimurska ja lihaliemi. Sekoita. Kypsennä kantta avaamatta High 3 tunnin ajan. Kun kypsennysajasta on 15 minuuttia jäljellä, lisää makaronit ja sekoita jälleen. Kypsennysajan päätyttyä lisää maustekurkkukuutiot. Voit tarjota lisänä parmesania.