Tulihan ne kovat pakkaset tänäkin talvena. Eilisiltana nukkumaan mennessä mittari näytti -20 astetta ja tänä aamuna töihin lähtiessä jo -25 astetta. Hrrr...
Olen tykästynyt noihin Felixin maustekurkkukuutioihin, käteviä ruoanlaitossa, kun ovat valmiiksi pilkottuina purkissa. Ja maustekurkku sopikin hyvin tähän ruokaan. Sen verran jäi lämmitettävääkin, ettei miehelle riittää huomiseksi etätyöpäiväksi syötävää.
400 g naudan jauhelihaa
3/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
½-1 tl sipulijauhetta (tai 1 silputtu sipuli, jonka paistat jauhelihan kanssa)
2 tl pizzamaustetta
1 tlk (390 g) yrttitomaattimurskaa
4 dl lihalientä
3½ dl makaronia
1½ dl Felix maustekurkkukuutioita, valutettuna
Ruskista jauheliha pannullla rasvassa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sipulijauheella. Laita jauheliha haudutuspadan pohjalle. Lisää pizzamauste, yrttitomaattimurska ja lihaliemi. Sekoita. Kypsennä kantta avaamatta High 3 tunnin ajan. Kun kypsennysajasta on 15 minuuttia jäljellä, lisää makaronit ja sekoita jälleen. Kypsennysajan päätyttyä lisää maustekurkkukuutiot. Voit tarjota lisänä parmesania.
Kommentit