IMG_4487%5B1%5D.jpg

 

Kasvisruokaa, vaan ei vegaanista. Tässä ruoassa käytin Pirkan vegejauhista, jossa proteiinilähteenä on herne- ja vehnäproteiini. 250 g vegejauhista vastaa resepteissä n. 400 g jauhelihaa, koska se ei kutistu paistettaessa, kuten jauheliha.

Kotiliedessä oli testattu eri kuutta eri kasvisjauhelihavalmistetta keskenään.Pirkan vegejauhis sai testissä tällaisen arvostelun: ”Ulkonäkö on raakana jauhelihan oloinen. Tuotteeseen on vaikea saada rapeaa paistopintaa, ja siksi se jäi paistettuna pehmeäksi ja jotenkin teollisen oloiseksi. Punainen väri ei tässä kohdin pelastanut. Herneen maku korostuu voimakkaasti. Jos haluaa vähentää lihansyöntiä, niin tämän voisi sekoittaa tavallisen jauhelihan joukkoon.” Pisteitä tässä testissä Pirkan vegejauhis sai 6½ / 10.

Sain kyllä mielestäni kohtuullisen paistopinnan vegejauhikseen, mutta ei se valmiissa ruoassa antanut samanlaista purutuntumaa, minkä jauhelihasta saa. Itse ruoan maku oli kyllä hyvä.

Mutta itse reseptiin:

 

2½ dl (täysjyvä)riisiä

vettä, suolaa

 

250 g Pirkka vegejauhista

3/4 tl suolaa

1 tl rosmariinia

1 tl pizzamaustetta

1 tl paprikajauhetta

½ tl valkosipulijauhetta

1 tl makeaa chilikastiketta

1 tlk (500 g) tomaattimurskaa

ripaus sokeria

 

2 dl ruokakermaa

½ dl maitoa

1 prk (250 g) Koskenlaskija Ruoka & Dippi Cheddar

 

Pinnalle: juustoraastetta

 

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Paista vegejauhis pannulla öljyssä jauhelihan tapaan, mausta suolalla, rosmariinilla, pizzamausteella, paprikajauheella, valkosipulijauheella ja chilikastikkeella. Lisää tomaattimurska ja ripaus sokeria, jatka keittämistä muutama minuutti.

Laita kattilaan ruokakerma, maito ja Koskenlaskija. Kuumenna, kunnes seos on tasaista.

Laita voidellun uunivuoan pohjalle ensin keitetyt riisit, sitten juustokastike ja lopuksi vegejauhis-tomaattikastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

 

IMG_4489%5B1%5D.jpg