IMG_0283%5B1%5D.jpg

 

Juhannusaattona oli pilvistä, välillä aurinkokin kuitenkin pilkahteli. Päivällä saatiin pari sadekuuroa, illalla sitten sadetta tuli jatkuvammin. Lämpömittari nousi kuitenkin parhaimmillaan 17 asteeseen. Kokeilin Kanapeet-blogista pesto-anjovislohta. Ihan kivan makuista tuli. 

 

Pesto-anjovislohi:

800 g kirjolohifilee

1 rasia anjovista

½ prk (80 g) punaista pestoa

Pirkka Grana Padano juustolastuja

 

Leikkaa lohen pintaan viiltoja n. 1 cm välein. Valuta ja puolita anjovikset pituussuunnassa. Tuönnä anjovisviipaleet viiltoihin. Nosta kala voideltuun uunivuokaan ja valele se punaisella pestolla. Ripottele pinnalle juustolastuja. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. 

 

IMG_0282%5B1%5D.jpg

 

Jogurtti-kapriskastike:

2 dl turkkilaista jogurttia

2 rkl kapriksia

½ rkl kuivattua tilliä

2 tl sinappia

1 tl sokeria

 

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa lohen kanssa.