Juhannusaattona oli pilvistä, välillä aurinkokin kuitenkin pilkahteli. Päivällä saatiin pari sadekuuroa, illalla sitten sadetta tuli jatkuvammin. Lämpömittari nousi kuitenkin parhaimmillaan 17 asteeseen. Kokeilin Kanapeet-blogista pesto-anjovislohta. Ihan kivan makuista tuli.
Pesto-anjovislohi:
800 g kirjolohifilee
1 rasia anjovista
½ prk (80 g) punaista pestoa
Pirkka Grana Padano juustolastuja
Leikkaa lohen pintaan viiltoja n. 1 cm välein. Valuta ja puolita anjovikset pituussuunnassa. Tuönnä anjovisviipaleet viiltoihin. Nosta kala voideltuun uunivuokaan ja valele se punaisella pestolla. Ripottele pinnalle juustolastuja. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Jogurtti-kapriskastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl kapriksia
½ rkl kuivattua tilliä
2 tl sinappia
1 tl sokeria
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa lohen kanssa.
Kommentit