IMG_2233%5B1%5D.jpg

 

Sähkökäyttöinen Prego-haudutuspatani pääsi taas viikonloppuna hauduttamaan ruokaa perheelle. Tällä kertaa paprikaista naudanlihapataa. Innoituksena resepti sai täältä: https://www.youtube.com/watch?v=6-qG6UIwBZg

Lopputulos oli oikein onnistunut ja liha oli mureaksi hautunut. 

 

400 g naudan palapaistilihoja

1 punainen paprika

n. 3 rkl hillosipuleita

 

Liemi:

1½ dl vettä

2 lihaliemikuutiota

1 rkl maissitärkkelystä

3 rkl soijakastiketta

1/4 tl jauhettua inkivääriä

ripaus valkosipulirouhetta

mustapippuria myllystä

2 tl fariinisokeria

 

Laita naudanlihakuutiot haudutuspadan pohjalle. Lisää paloitellut paprikasuikaleet. 

Laita pieneen kattilaan 3/4 dl vettä ja lihaliemikuutiot. Kuumenna, kunnes liemikuutiot liukenevat.

Sekoita kulhossa 3/4 dl kylmää vettä, maissitärkkelys, soijakastike, inkivääri, valkosipulirouhe, mustapippuri ja fariinisokeri. Sekoita, kunnes maissitärkkelys liukenee. Lisää tähän seokseen lihaliemi.

Kaada liemi haudutuspataan kasvisten ja lihasuikaleiden päälle. Kypsennä Low 8 tuntia (tai High 5 tuntia). Lisää hillosipulit, kun valmistumisaikaa on puoli tuntia jäljellä. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa. 

 

IMG_2234%5B1%5D.jpg