Sähkökäyttöinen Prego-haudutuspatani pääsi taas viikonloppuna hauduttamaan ruokaa perheelle. Tällä kertaa paprikaista naudanlihapataa. Innoituksena resepti sai täältä: https://www.youtube.com/watch?v=6-qG6UIwBZg
Lopputulos oli oikein onnistunut ja liha oli mureaksi hautunut.
400 g naudan palapaistilihoja
1 punainen paprika
n. 3 rkl hillosipuleita
Liemi:
1½ dl vettä
2 lihaliemikuutiota
1 rkl maissitärkkelystä
3 rkl soijakastiketta
1/4 tl jauhettua inkivääriä
ripaus valkosipulirouhetta
mustapippuria myllystä
2 tl fariinisokeria
Laita naudanlihakuutiot haudutuspadan pohjalle. Lisää paloitellut paprikasuikaleet.
Laita pieneen kattilaan 3/4 dl vettä ja lihaliemikuutiot. Kuumenna, kunnes liemikuutiot liukenevat.
Sekoita kulhossa 3/4 dl kylmää vettä, maissitärkkelys, soijakastike, inkivääri, valkosipulirouhe, mustapippuri ja fariinisokeri. Sekoita, kunnes maissitärkkelys liukenee. Lisää tähän seokseen lihaliemi.
Kaada liemi haudutuspataan kasvisten ja lihasuikaleiden päälle. Kypsennä Low 8 tuntia (tai High 5 tuntia). Lisää hillosipulit, kun valmistumisaikaa on puoli tuntia jäljellä. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.
Kommentit