IMG_2091%5B1%5D.jpg

 

Päätin tällä kertaa vähän oikaista lihamurekkeen teossa, ja nappasin mukaan kaupan hyllystä Leivon maustekorppujauhoja pussin. Tulikin yllättäen oikein maukasta mureketta. Teinipoikakin kävi jo ruoan ollessa uunissa haistelemassa, että mikä haisee näin hyvälle ja kehui vielä syödessäänkin. 

 

Lihamureke: 

2 dl kermaa tai vettä

1½ dl Maustekorppujauhoja

1 muna 

500 g jauhelihaa

 

Sekoita korppujauhot ja neste, anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää muna ja jauheliha, sekoita taikina tasaiseksi. Laita mureke leipävuokaan ja paista uunissa 200 asteessa 45  minuuttia. 

 

Veneperunat: 

Rosamunda-perunoita

1 dl öljyä

2 tl suolaa

2 tl paprikaa

pippurisekoitusta

 

Pese perunat hyvin, älä kuori. Puolita perunat pituussuunnassa ja leikkaa kukin puolikas perunan koosta riippuen 2-3 lohkoksi. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Pyöräytä perunalohkot öljyssä ja laita leivinpaperille kuoripuoli alaspäin. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.