1263418.jpg

2 rkl Oivariinia
1 pak (240 g) poronkäristystä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
 1/2 pussia (à 200 g) pakastesipulia
1 dl vettä
1 (100 g)  suolakurkku
2 dl ruokakermaa
200 g  leipäjuustoa

Sulata Oivariini pannussa. Lisää jäinen käristysliha kuumalle pannulle. Kääntele lihapalaa kuumalla pannulla ja irrota viipale kerrallaan. Paista lihaa pannulla sekoittaen, niin että se ruskistuu tasaisesti. Mausta. Lisää sipuli, kuullota. Lisää vesi ja anna kiehua hetken. Lisää suolakurkku kuutioina ja kerma. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Lisää viimeiseksi juuri ennen tarjoilua kuutioitu juusto. Kuumenna, mutta älä keitä, jotta juusto ei sitkisty. Tarjoa perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Huom! Tarkista lihan kypsymisaika pakkauksesta, käristyslihan kypsymisajoissa on eroa.