Tämä resepti on One Pot Chefin käsialaa. Alkuperäisessä ohjeessa kokki teki itse bolognesekastikkeen, minä oikaisin käyttämällä Dolmion pastakastiketta. Riisin sijasta käytin Risellan Riisi-ruista, kun pitkähyväinen riisi oli päässyt loppumaan.
600 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk /750 g) Dolmio Classico Bolognese Family Size
5 dl keitettyä riisiä, jäähtyneenä
170 g Cheddarjuustoraastetta
2 tl kuivattua persiljaa (tai 2 rkl tuoretta)
4 munaa, kevyesti vatkattuna
Ruskista jauheliha pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pastakastike, sekoita ja anna kiehua 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Mittaa isoon kulhoon keitetty riisi, n. 120 g cheddarjuustoraastetta (säästä loput paistoksen pinnalle), kevyesti vatkatut kananmunat ja kuivattu persilja. Lisää riisi-juustoseoksen joukkoon bolognesekastike. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä 180 asteessa uunissa 30-35 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit