IMG_4110%5B1%5D.jpg

 

Tämä resepti on One Pot Chefin käsialaa. Alkuperäisessä ohjeessa kokki teki itse bolognesekastikkeen, minä oikaisin käyttämällä Dolmion pastakastiketta. Riisin sijasta käytin Risellan Riisi-ruista, kun pitkähyväinen riisi oli päässyt loppumaan.

 

600 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

1,5 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 prk /750 g) Dolmio Classico Bolognese Family Size

5 dl keitettyä riisiä, jäähtyneenä

170 g Cheddarjuustoraastetta

2 tl kuivattua persiljaa (tai 2 rkl tuoretta)

4 munaa, kevyesti vatkattuna

 

Ruskista jauheliha pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pastakastike, sekoita ja anna kiehua 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa isoon kulhoon keitetty riisi, n. 120 g cheddarjuustoraastetta (säästä loput paistoksen pinnalle), kevyesti vatkatut kananmunat ja kuivattu persilja. Lisää riisi-juustoseoksen joukkoon bolognesekastike. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä 180 asteessa uunissa 30-35 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.