IMG_2241%5B1%5D.jpg

 

Vuosia sitten törmäsin Tupun tupa -blogissa perunapannarin ohjeeseen, mutta vasta nyt tein sitä itse. Miehen kanssa tykättiin kovasti ja niin erikoiselta kuin kuulostaakin - munavoi sopi tähän erittäin hyvin. Poika aluksi oudoksui perunapannukakkua ("miksei vaikka lihapullia ja muusia"), ja otti vain pienen annoksen, mutta ottikin pian lisää lautaselleen. Uunipellille tehdessäsi tuplaa annos. 

 

4 dl maitoa

2 dl sämpyläjauhoja (myös vehnäjauho käy, tai sitten 1dl+1dl molempia)

2 munaa

1 tl suolaa

3/4 tl kurkumaa

100 g pekonilastuja

n. 300 g viipaleperunoita (pakaste)

1 pieni keltainen paprika

suolaa ja pippuria

 

Ota perunaviipaleet sulamaan hyvissä ajoin. Sekoita maidon joukkoon jauhot ja munat. Mausta suolalla ja kurkumalla. Anna taikinan turvota puoli tuntia. 

Kuutioi paprika. Paista pekoni pannulla. 

Levitä voideltuun piirakkavuokaan paisteut pekonilastut ja niiden päälle sulatetut perunaviipaleet. Ripottele perunoille hiven suolaa ja pippurisekoitusta. Lisää paprikakuutiot perunoiden päälle ja kaada sitten taikina piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 40-45 minuuttia. 

Tarjoile lämpimänä munavoin ja kirsikkatomaattien kanssa.