IMG_0406%5B1%5D.jpg

 

Palattiin pari päivää sitten lomareissulta ja tänään pesin useammankin koneellisen pyykkiä vuodevaatteet mukaanlukien, kun pörssisähkö oli aamuvarhaisesta ilta kuuteen halpaa ja välillä miinuksellakin.

Kahden jälkeen iltapäivällä kävimme miehen kanssa äitienpäivälounaalla paikallisessa ravintolassa, ja illalla tuli kuitenkin nälkä. Iltapala syntyi tänään tyyliin mitä kaapista löytyy. Kokkausvaiheessa sähkön hinta oli jo lähemmäs 12 cnt / kWh, joten ruoka syntyi airfryerissa, jossa sähköä kului vain 7 minuutin edestä.

Näkkkäripizzaa olen tehnyt aiemminkin, mutta uunissa ja edellisestä kerrasta on jo pidempi aika. Yhdestäkään Facebookin airfryer-ryhmistä ei löytynyt näkkäripizzan ohjetta, joten näppituntumalla mentiin. 

Näkkäripizzan pohja on heti kypsennyksen jälken pehmeää, mutta se rapeutuu nopeasti.

 

näkkileipää (mulla Koulunäkkiä)

ketsuppia (tai tomaattikastiketta tai tomaattimurskaa)

juustoraastetta

tonnikalaa vedesssä (neljään näkkäriin meni yksi purkillinen)

oreganoa

hiven mustapippuria myllystä

salaattijuustokuutioita yrttiöljyssä (puolitin nämä veitsellä)

 

Kokoa näkkäripizzan ainekset luettelon mukaisessa järjestyksessä siten, että näkkileivät tulevat pohjalle ja salaattijuustokuutiot päällimmäiseksi. Eli juustoraaste heti ketsupin tai tomaattikastikkeen päälle (yksi kaveri tapaa tehdä tähän tapaan normaalipizzassakin, ja olen ottanut hänen konstinsa käyttöön uunipizzaa tehdessäkin).

Kypsennä airfryerissa 200 astetta 7 minuuttia.

 

IMG_0402%5B1%5D.jpg