IMG_0114%5B1%5D.jpg

 

Kun olin lapsi, äiti tapasi tehdä hernekeiton säilykkeestä. Kun sitten valitimme, että koulussa on paljon parempaa hernekeittoa, äiti totesi, ettei hän sitä keittänyt, vaan Jalostaja. 

 

 

500 g kuivattuja herneitä

2½ l vettä

1 lihaliemikuutio

1 kasvisliemikuutio

7 maustepippuria

2 laakerinlehteä

400 g jauhelihaa

1 tl suolaa

½ tl aromisuolaa

200 g saunapalvikinkkua

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

rouhittua mustapippuria

1-2 tl meiramia

½-1 tl suolaa

 

Huuhtele herneet, mittaa vesi isoon kattilaan ja liota herneitä siinä yön yli. Keitä herneitä liotusvedessään liha- ja kasvisliemikuution sekä mausteiden kanssa 1½ tuntia. Lisää sitten ruskistettu, maustettu jauheliha, saunapalvinkinkkusuikaleet ja sipulirouhe. Keitä vielä puoli tuntia lisää. Mausta valmis keitto meiramilla, mustapippurilla ja lisää maun mukaan suolaa.