IMG_0219%5B1%5D.jpg

 

Täällä on maanantaista asti ollut ulkolämpötila -30 asteen tuntumassa, parhaimmillaan -34 asteessa. Miehen kanssa ei kumpikaan ole tänään nenäämme pistetty pihalle vaan molemmat ollaan tehty etätyöpäivä.

Pörssisähkön hintakin on huipussaan, tänä iltana klo 19 aikaan 235 cnt / kWh ja siinä vaiheessa, kun rupesin neljän jälkeen laittamaan ruokaa,oli sähköllä hintaa 210 cnt/kWh. Hesarin sivuilla uutisoitiin, että tuhannet Helenin pörssisähköasiakkaat rynnivät vaihtamaan sähkösopimustaan. No, huomenna pörssisähkö hinta on jo paljon maltillisempi, siinä 20 cnt / kWh hujakoissa. Ja kesällä taas lähestulkoon ilmaista.

Eli tämän päivän ruoka ei sähkön hinnasta johtuen valmistunut uunissa, vaan airfryerissa. Tai itse asiassa kahdessa.

 

Pekoniin käärityt täytetyt tomaatit Airfryerilla:

tomaatteja (minulla keskikokoisia)

sulatejuustoa (tai tuorejuustoa)

pippurisekoitusta

broileripekonia

Leikkaa veitsellä tomaatista ohut "hattu" pois. Koverra tomaatin sisus pois ja täytä se sulatejuustolla (minulla ei sellaista ollut, niin käytin ruohosipulituorejuustoa). RIpottele pinnalle pippurisekoitusta. Kiedo tomaatin ympräille pekoniviipaleet siten, että saumakohdat jäävät tomaatin alapuolelle. Kypsennä airfryerilla 200 asteessa 15 minuutin ajan.

 

IMG_0215%5B1%5D.jpg

 

Broilerin sisäfileet Airfryerilla:

1 pkt (400 g) Kariniemen Kananpojan Rapeat Sisäfileet Ranch

Ota broilerin sisäfileet huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen ruoan valmistusta. Suihkauta airfryerin pohjalle hieman öljyä ja kypsennä 200 / 14, kääntö puolivälissä.

 

Ruoan kanssa söimme Risellan Keitetty Kauraa, joka valmistui mikrossa parissa minuutissa. Mies ei tykkää ollenkaan niistä samantyyppisissä mikrossa kuumennettavissa pusseissa myytävistä riisivalmisteista, mutta tästä piti.

Screenshot%202024-01-05%20at%2017-32-26%