Rupesi tekemään jotain hyvää mieli. Tämä piirakka sopii tarjottavaksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa, jolloin puolukan kirpeys miedontuu.

100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1½ dl kauraleseitä
1½ dl Erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¾ dl maitoa

Päälle:
3-4 dl puolukoita

Muruseos:
50 g margariinisulaa
¾ dl sokeria
2 dl kauraleseitä

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Levitä taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle piirakkavuoalle ja paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Valmista sillä aikaa muruseos sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä puolukat puolikypsälle tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos. Jatka paistamista uunin keskitasolla n. 15 min.