IMG_0367%5B1%5D.jpg

 

Hankin joulun alla sähköllä toimivan haudutuspadan. Tein sillä yhden riisipuuron, ja sen jälkeen pata jäi käyttämättä. Nyt päätin, että kesälomani aikana kokeilen tehdä sillä ruokia. 

Olen viisikymppinen, ja makaronivelli oli lapsuuteni herkku. Joissakin ohjeissa näyttää olevan, että velli suurustetaan vehnäjauhoilla, tai että valmiiseen velliin lisätään kananmunan keltuainen. Äiti teki niin, että käytti vain maitoa, makaronia ja suolaa, ja makaronivelli syötiin sitten sokerin kanssa. 

Tässä linkissä ohje kattilassa tehtävään makaronivelliin. 

Haudutuspadassa tein näin: 

Voitele haudutuspadan reunat ja pohja. Keitä 2 dl makaroneja vedessä muutama minuutti ja valuta. Sekoita 2 rkl vehnäjauhoja maitotilkkaan.Laita haudutuspataan makaronit, lisää 1 litra täysmaitoa ja vehnäjauhosuurus. Kypsennä low-teholla 2 tuntia. Lisää lopuksi ½-1 tl suolaa ja 1 rkl sokeria. Tarjoile sokerin / voinokareen kanssa.