970161.jpg

Balkan nakeista syntyy maukasta nakkisoppaa.


300 g Balkan nakkeja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1, 2 l lihalientä
300 g lanttua
2 porkkanaa
1 laakerinlehti
6-8 maustepippuria
pala purjoa
8-10 kiinteää perunaa
1 tl yrttisuolaa
1 tl meiramia

Leikkaa nakit viipaleiksi. Kuori ja paloittele kasvikset pieniksi kuutioiksi. Ruskista viipaloidut nakit kevyesti pannussa. Kuullota hienonnettu sipulia ja valkosipulinkynttä hetki aikaa öljyssä. Lisää lihaliemi. Kiehauta ja lisää ensin lanttu ja porkkanakuutiot sekä pippurit ja laakerinlehti. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää purjo sekä paloitellut perunat. Anna keiton kiehua niin kauan, että kaikki ainekset alkavat olla kypsiä. Lisää keittoon nakkiviipaleet ja mausta keitto. Anna keiton hautua vielä kannen alla noin 5 minuuttia. Ripottele valmiin keiton pinnalle hienonnettua persiljaa.