IMG_20241123_095939%5B1%5D.jpg

 

Ruisjauhopuuroa en vielä haudutuspadssa ollut tehnytkään. Käytin tässä Myllyn Paras ruisjauhoja, resepti suoraan paketin kyljestä. Kokemuksen kautta olen oppinut, että jauhopuuroja haudutuspadassa tehdessä kannattaa aineksia keittää ensin hellalla muutama minuutti, jotta puurosta tulee haudutuspadassa tehtynä puuromaista. 

Siinä 45 minuutin kypsennyksen jälkeen puuro jo kovasti porisi haudutuspadassa. Tällä kertaa sekoitin puuroa kertaalleen kypsennyksen puolivälissä pohjaa myöten, vaikka yleensä haudutuspadassa ruokaa tehdessäni en sekoittele kypsennyksen aikana lainkaan. 

Tästä määrästä puuroa riitti viisi lautasellista. 

 

1,5 litraa vettä

4,5 dl Myllyn Paras ruisjauhoja

1,3 tl suolaa

 

Laita hellalle kattilaan vesi ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää ruisjauhot vähitelleen hyvin vatkaten mukaan siten, ettei puuroon tule paakkuja. Keitä miedolla lämmöllä reilut 5 minuuttia samalla välillä hämmentäen, ettei se pääse palamaan pohjaan. Mausta lopuksi suolalla. 

Kaada puuro kattilasta voideltuun haudutuspataan. Kypsennä High 2½-3 tunnin ajan. Tarjoile voisilmän tai marjojen kanssa.