Oli muuten ensimmäinen kerta elämässäni, kun tein mantelikalaa. Ohjeita näytti olevan useamman sorttisia, tein tämän Maku-lehden ohjeella.
400 g seitiä
3/4 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
3/4 dl korppujauhoja
1 dl mantelilastuja
2 dl ruokakermaa
3 tl sitruunankuoriraastetta
kuivattua tilliä
Sulata jäinen seiti kohmeiseksi mikroaaltouunissa täydellä teholla 2 minuuttia. Sekoita korppujauhot ja mantelilastut kermaan. Jätä osa mantelilastuista koristeluun. Mausta seos sitruunankuorella ja tillillä ja anna seoksen turvota 5 minuuttia. Nosta paloiteltu kala uunivuokaan. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä kalan päälle manteliseos, ripottele pinnalle loput mantelilastut ja paista uunissa 200 asteessa noin puolen tunnin ajan.
Kommentit