IMG_4364%5B1%5D.jpg

 

Sähköä säästyy, kun ei lämmitä uunia vaan tekee ruoan airfryerissa. Ohjeen annos oli juuri sopiva 1 litran vetoiseen uunivuokaan. Muusina mulla oli sekoitus Apetit tavallista ja bataattiperunasosetta.

 

800 g valmista perunasosetta

1 dl parmesanjuustoraastetta

1 prk tonnikalaa

1 tl basilikaa

1 tl oreganoa

mustapippuria myllystä

100 g Mozzarellahelmiä

 

Sekoita perunamuusiin parmesanjuustoraaste. Laita puolet perunasoseesta voidellun uunivuoan pohjalle. Lisää tonnikala, johon olet sekoittanut mausteet. Levitä tonnikalan päälle mozzarellahelmet ja laita sitten loppu perunamuusi vuokaan päällimmäiseksi.

Alkuperäisessä ohjeessa paistoaika oli uunissa 225 astetta ja 20 minuuttia. Ajattelin paistaa pöhöttimessä 180 asteessa ja paistoinkin ensimmäiset 10 minuuttia, mutta siinä vaiheessa pinta oli jo saanut jo sen verran hyvän värin, että laskin lämmön 150 asteeseen ja jatkoin paistamista vielä 10 minuuttia. Ensi kerralla voisi kokeilla 150-160/20.