IMG_0498%5B1%5D.jpg

 

Minulle tulee sähköpostiin Valion viikon ruokalista ja sieltä bongasin tämän reseptin. Reseptin punajuuret korvasin esikeitetyillä punajuurilla

 

250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

½ tl suolaa

ripaus mustapippuria

vajaa rkl paahdettua sipulirouhetta

2 kpl esikeitettyjä punajuuria

 1 l  vettä

1 laakerinlehti

1 lihafondikuutio

1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

1 dl makaronia

(persiljaa)

 

Keiton päälle: 

turkkilaista jogurttia

 

Ruskista jauheliha pannulla, lisää sipulirouhe. Mausta suolalla ja pippurilla.

 Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. 

Kuumenna vesi kattilassa. Lisää laakerinlehti ja lihafondikuutio, punajuuriraaste, paistettu jauheliha, pavut ja makaroni. Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia vähitellen sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä ja ripaus suolaa. Halutessasi lisää persiljaa. Lusikoi lautasella keiton päälle turkkilaista jogurttia.