IMG_3463%5B1%5D.jpg

 

En vieläkään näköjään onnistu arvuuttelemaan, kuinka paljon nestettä laitetaan haudutuspadassa ruokaa tehdessä verrattuna hellalla tehtävään ruokaan. Laitoin tähän 5 dl vettä, mutta se oli kyllä hieman liikaa ja vähensin reseptissä veden määrään 3,5 dl:aan, mikä on varmastikin aivan hyvä määrä.

 

800 g naudan palapaistilihoja

1 tl suolaa

mustapippuria

2 laakerinlehteä

1 valkosipulinkynsi murskattuna

1 lihaliemikuutio

1 rkl soijakastiketta

300 g keittojuurekset (vihannesosastolta), kuutioina

1 sipuli, silputtuna

3.5 dl vettä

1 dl kuohukermaa

4 rkl Maizenaa

200 g leipäjuustoa, kuutioina

100 g maustekurkku, kuutioina

(suolaa)

 

Mausta naudanlihakuutiot suolalla ja pippurilla ja laita nehaudutuspadan pohjalle. Lisää suola, mustapippuri, keittojuurekset (purjon jätin pois, kun me ei siitä tykätä), sipuli, laakerinlehdet, valkosipuli, lihaliemikuutio ja soijakastike. Lisää pataan vesi ja sekoita. Hauduta High 4 tuntia. Lisää lopuksi kermaan sekoitettu Maizena, leipäjuusto ja maustekurkku ja hauduta vielä noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.