964139.jpg

Tämä ohje on Me-lehden Ruokakirjasta. Ohjeen annos on kuudelle, itse tein puolikkaan annoksen.

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
kasviöljyä
800 g porsaan jauhelihaa tai sika-nauta jauhelihaa
2 tl suolaa
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
7 dl vettä
3 rkl kasvisfondia
mustapippuria
1 rkl pizzamaustetta
1 1/2 kg jauhoista perunaa
2 pss (a 150 g) juustoraastetta


Silppua sipulit ja kuullota ne paistinpannulla öljytilkassa. Siirrä sipuli suureen kattilaan. Ruskista jauheliha useassa erässä paistinpannulla. Mausta kypsä jauheliha suolalla ja siirrä se sipulikattilaan. Lisää kattilaan tomaattivalmisteet, vesi, kasvisfondi ja mausteet. Keitä seosta hiljalleen kannen alla noin 5 minuuttia.

Kuori ja viipaloi perunat kattilaan. Sekoita hyvin,kunnes kaikki perunaviipaleet ovat kastikkeessa. Hauduta perunoita kastikkeessa noin 15 minuuttia.

Voitele uunivuoka ja kaada puolet seoksesta siihen. Ripottele päälle pussillinen juustoraastetta ja kaada loppu perunaseos sen päälle. Paista perunavuokaa 200 asteisessa uunissa reilu puoli tuntia. Lisää päälle toinen pussillinen juustoraastetta ja jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä. Vinkki: Voit paistaa ruoan myös annosvuoissa.