IMG_0243%5B1%5D.jpg

 

Facebookin haudutuspataryhmissä olen joskus itsekseni ihmetellyt joidenkin kokkaajien tyyliä tehdä esim. lihapatoja niin, että hauduttaa ensin High-toiminnolla 2-4 tuntia ja vaihtavat sitten asetuksen Low ja jatkavat hauduttelemista vielä kellon ympäri. Kun tässäkin palapaistissa liha on siinä neljän tunnin aikana High-asetuksella kypsynyt todella mureaksi. Mies  meinasi, että oikein hyvää, jopa yhtä hyvää kuin Tei-tuvan palapaisti.

Pakastelankkuperunoiden kanssa syötiin - airfryerissa valmistettuna 200 astetta 25 minuuttia, pariin kertaan ravistelu välillä. Mutta nyt palapaistin ohjeeseen haudutuspadassa valmistettuna:

 

400 g palapaistilihoja

½ dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

1 porkkana viipaloituna

2 dl lihalientä

1 tl sipulijauhetta (tai 1 sipuli)

1 rkl ketsuppia

½ tl suolaa

1 laakerinlehti

1 prk (2 dl) Kotimaista pippurikermaa

 

Laita minigrip-pussiin venhäjauhot ja ½ tl suolaa. Lisää lihapalat ja ravistele niin, että ne peittyvät jauhoilla. Ruskista lihakuutiot pannulla rasvassa ja laita ne haudutuspataan.

Lisää porkkanaviipaleet, lihaliemi, sipulijauhe, ketsuppi, suola ja laakerinlehti. Kypsennä High 4 tunnin ajan.

Puoli tuntia ennen kypsennysajan päättymistä lisää pippurikerma sekoitellen. - Tuo kerma saosti tämän ruoan niin hyvin, ettei muuta saostusta tarvittu.