IMG_0390%5B1%5D.jpg

 

Alkuperäinen resepti Yhteishyvän sivuilta nimellä Välimerellinen kanavuoka. Muuntelin reseptiä jonkin verran, lisäsin nesteen määrää, koska muuten lientä tuntui olevan suht vähän. Korvasin alkuperäisen reseptin veden juustokermalla - vähän suurusta liemi olisi ehkä kaivannut. Paistoaika minulla oli myös pidempi kuin alkuperäisessä reseptissä, kun en millään saa broileria kypsäksi siinä 20-25 minuutissa, mitä aika usein resepteissä näkee.

 

2 kpl (n. 400 g) broilerin fileepihvejä

sitruunan mehua

½ tl suolaa

mustapippuria myllystä

n. 170 g pala kesäkurpitsaa, paloiteltuna

200 g kirsikkatomaatteja

yrttisuolaa

2 dl Valio Kolme juustoa ruokakerma

1 prk (150 g) ranskankermaa

½ dl parmesaanijuustoraastetta

1 rkl sinappia

1½ tl rakuunaa

 

Ruskista broilerin fileepihvit pannulla rasvassa molemmin puolin. Laita broilerit uunivuokaan, ripottele pinnalle sitruunan mehua, suolaa ja mustapippuria molemin puolin. Laita vuokaan kesäkurpitsapalat ja kirsikkatomaatit ja mausta ne yrttisuolalla.

Sekoita keskenään juustokerma, ranskankerma, parmesaaniraaste, sinappi ja rakuuna. Kaada seos vuokaan muiden ainesten päälle. Paista uunissa 200 asteessa 45 minuutin ajan.