images%20%282%29.jpg

 

Tänä vuonna ostin 3,5 kilon tuorekinkun. Aatonaattona laitoin kinkun uuniin, kun sisälämpötila oli noussut +10 asteeseen. Paistoin ensin 200 asteessa puoli tuntia ja laskin sen jälkeen uunin lämpötilan 110 asteeseen. Valmista tuli, kun sisälämpötila näytti 83 astetta.

Tänä jouluna tuumin tekeväni jonkin erilaisen kuorrutuksen kinkulle ja päädyin piparinmakuiseen kinkunkuorrutukseen. Erikoiselta kuulostaa, mutta hyvältä maistui. 

 

1 keltuainen

½ dl sinappia

1 rkl perunajauhoa

1 dl (n. 50 g) piparkakkuja murskattuna

 

Sekoita keltuainen, sinappi ja perunajauhot.

Anna kinkun jäähtyä paiston jälkeen puolisen tuntia. Poista verkko ja nahka sekä rasvaa kinkun päältä. Sivele kinkun pinta sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele pintaan piparimurua. Kuorruta 225 asteessa 15 minuuttia.