1147075.jpg

1 kg jauhoisia perunoita
1/2 dl vehnäjauhoja
noin 5 dl maitoa
50 g voita sulatettuna
2 tl suolaa
1/2 tl muskottipähkinää
tarvittaessa 2-3 rkl siirappia tai sokeria

Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori ne kuumina ja soseuta sähkövatkaimella. Sekoita soseeseen jauhot.  Ripottele lämpimän soseen pinnalle jauhot. Peitä kattila liinalla ja anna imeltyä lämpimässä paikassa useita tunteja tai yön yli. Sekoita muutamia kertoja imeltymisen aikana. Lisää soseeseen sulatettu rasva ja maitoa niin paljon, että seoksesta tulee löysää. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Jos perunasose ei ole riittävästi imeltynyt, lisää hiukan siirappia tai sokeria. Kaada seos voideltuun 1-2 uunivuokaan. Jätä vuoka noin 1/3 vajaaksi, sillä laatikko kuohuu kypsyessään. Paista perunalaatikkoa 150-asteisessa uunissa runsaat 2 tuntia.
.