SAM_3606-normal.jpg

Pakastimen tyhjennyshaasteessa pois lähtivät perunasuikaleet, jauheliha ja karpalot. 


Karpalomureke

400 g rotukarjan jauhelihaa ( Lidl)

1½ dl vettä

1 dl korppujauhoja

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

ripaus valkosipulirouhetta

1 dl karpaloita

1 kananmuna

1 tl timjamia

1 tl rosmariinia

1 tl suolaa

mustapippuria


Sekoita vesi ja korppujauhot kulhossa ja anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää korppujauhoseoksen joukkoon sipulit, karpalot, jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Muotoile taikina murekkeeksi leivinpaperin päälle. Paista mureketta uunin alatasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia. 


Perunahöystö

1 pss (á 500 g) Pirkka perunasuikaleita (pakaste)

½ pss (n. 70 g) sinihomejuustomurua

1 prk ( 2½ dl) Kippari ruokakermaa

1 muna

1 tl oreganoa

½ tl suolaa


Laita voidellun uunivuoan pohjalle puolet perunasuikaleista. Laita perunoiden pinnalle sinihomejuustomurua ja laita loput perunat päälle. Sekoita kerman joukkoon muna ja mausteet ja kaada seos vuokaan.  

Paista 200 asteisessa uunissa 50 minuuttia.