IMG_3526%5B1%5D.jpg

 

Nyt esittelen teille piimävellin - perinneherkun Etelä-Pohjanmaalta. Toisten herkku, toiset eivät suostu edes maistamaan, kun jo katsominenkin inhottaa. Minä en ole tätä lapsuudessani saanut syötäväksi vaikka eteläpohjalaiset juuret omaankin, mutta aikuisiällä tykästyin tähän heti ensimmäisellä maistamiskerralla.

 

1 l vettä

1 dl puuroriisiä

2,5 dl rusinoita

2 dl siirappia

1 l piimää

6 rkl vehnäjauhoja

0,5-1 tl suolaa

300 g leipäjuustoa, kuutioina

 

Lisää kiehuvaan veteen riisit ja rusinat. Sekoita piimään vehnäjauhot ja kaada seos kattilaan, kun riisit ja rusinat ovat pehmenneet. Anna suurustua muutamia minuutteja, mutta älä anna kiehua. Mausta suolalla ja siirapilla. Lisää lopuksi leipäjuustokuutiot, mutta älä kiehauta, ettei juusto muutu venyväksi. Kun leipäjuustopalat ovat pehmenneet, on velli valmis. Tarjoile hieman jäähtyneenä.