IMG_0414%5B1%5D.jpg

 

Kaalilaatikko kypsyi tänään aurinkoisena päiväänä meidän lasitetulla terassilla joka oli vielä varjon puolella siinä puolenpäivän jälkeen, kun laitoin ruoan hautumaan. Ohjeen annos on noin kolmelle hengelle. Ainekset täyttivät kypsentämättöminä 3.5 litran haudutuspatani vähän reilu puolilleen. Huomioi, että kaali laitetaan haudutuspataan kypsentämättömänä. Joissakin ohjeissa oli laitettu jauhelihakin raakana pataan, mutta minä ruskistin sen.

 

3/4 dl Fazer Alku Ruokaohra

300 g jauhelihaa

3/4 tl suolaa

½ tl mustapippurirouhetta

3/4 rkl siirappia

500 g keräkaalia

2 dl lihalientä

3/4 rkl siirappia

½ tl suolaa

 

Voitele haudutuspata voilla - tämä siksi, etteivät kaalisuikaleet pala kiinni padan reunoihin.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista ruokaohraa lastalla sekoitellen siinä parisen minuuttia.

Ruskista jauheliha pannulla ja mausta suolalla, mustapippurirouheella ja siirapilla.

Poista kaalista kova kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

Lisää kuumennettuun lihaliemeen siirappi ja hieman suolaa.

Sekoita keskenään kaalisuikaleet, ruskistettu jauheliha ja ruokaohra. Laita seos voideltuun haudutuspataan. Kaada päälle lihaliemi ja sekoittele vielä.

Kypsennä High 3-3.5 tunnin ajan (itse kypsensin 3,5 tuntia, mutta varmaan kolmekin tuntia olisi riittävä).