IMG_0395%5B1%5D.jpg

 

Mies ja poika olivat pari vuotta sitten keskenään Italian reissulla. Menivät sitten Venetsiassa erääseen ravintolaan, jossa ruokalistat olivat vain italiaksi ja tarjoilijakaan ei puhunut muuta kuin italiaa. Valitsivat annoksen ruokalistasta kuvan perusteella yhtään tietämättä, mitä se sisälsi. Tarjoilijaakin kuulemma harmitti, kun ei osannut kertoa, mitä ruoka on, ja vaikka poika osaakin jonkin verran italiaa, ei hänkään päässyt siitä selvyyteen. Söivät, ja hyvää oli. Syödessä kokki tuli sitten esittelemään pöydän ääreen ruoan pääraaka-ainetta - munakoisoa.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun itse valmistin munakoisosta ruokaa. Googlettamalla sivistin itseäni, että nykyiset munakoisot on jalostettu sellaisiksi, ettei niitä tarvitse itkettää. Varmuudeksi kuitenkin itketin sentin paksuisiksi leikkaamani munakoisoviipaleet. Lopputulos oli onnistunut.

 

2 munakoisoa, viipaloituna sentin paksuisiksi (+itketettynä)

400 g jauhelihaa

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

3 rkl öljyä

2 tl kuivattua minttua

2 tl oreganoa

400 g tomaattimurskaa

ripaus suolaa

mustapippuria myllystä

100 g juustoraastetta

100 g fetajuustoa, murusteltuna, sekoitettuna juustoraasteen kanssa

 

Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä pannulla. Lisää mausteet ja tomaattikastike. Anna kiehua jonkin aikaa.

Huuhtele munakoisoviipaleet suolasta ja kuivaa ne talouspaperilla.

Laita uunivuokaan kerroksittain vuorotellen munakoisoviipaleita (suurimmat viipaleet paloittelin pienemmiksi), jauhelihakastiketta ja juustosekoitusta, siten, että päällimmäiseksi tulee juustokerros. Paista 180 asteessa uunissa 45 minuuttia.

 

IMG_0394%5B1%5D.jpg