IMG_3709%5B1%5D.jpg

 

Yhden loma-aamun aamiaiskokkailua - frittata eli uunimunakas, airfryerilla tehtynä. Tämä ohje löytyi Etelä-Korealaisen pariskunnan Youtube-videolta (kohdassa 4:11-). Käyttämäni vuoan halkaisija on 18 cm ja paksuutta frittatalle tuli nelisen senttiä.

 

5 munaa

2½ dl maitoa

3/4 tl suolaa

8-10 kpl helmitomaatteja, paloiteltuna

n. 1 dl palvikinkkusuikaleita

2 dl Wok-vihannessekoitusta (pakaste) - jäisinä mukaan (tai tuoreita kasviksia valintasi mukaan)

1 dl juustoraastetta

 

Esilämmitä airfryer 150 astetta 3-5 minuuttia.

Sekoita munat, maito, suola ja mustapippuri kulhossa. Voitele airffryerin leivontavuoka öljyllä ja kaada maito-munaseos siihen. Lisää tomaatit, kinkkusuikaleet ja wok-vihannekset. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Alkuperäisen ohjeen mukaan kypsennysaika airfryerissa 150 astetta 20 minuuttia. Minulla kesti 27 minuuttia ennen kuin munakas oli hyytynyt, ehkä siksi, että käytin pakastevihanneksia.

Kumoa valmis frittata vuoasta lautasen avulla ympäri ja kiepsauta vielä toista lautasta apuna käyttäen toisinpäin siten, että paistopinta tulee ylöspäin tarjolle asetettaessa.