IMG_3865%5B1%5D.jpg

Porsaan sisäfilee ja perunoita uunissa

Minulla oli Snellmannin maatiaispossun marinoitu sisäfilee, painoltaan 1,1 kg. 

Ota porsaan sisäfilee huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Poista lihasta kalvot. Laita filee uunivuokaan ja paista 200 asteessa runsaan puolen tunnin ajan, kunnes sisälämpötila on 72 astetta - tähän meni 35 minuuttia. (Mulla oli ruoka korkeareunaisessa vuoassa, eivätkä perunat tässä vaiheessa olleet vielä ruskistuneet, joten nostin vuokaa uunissa ylöspäin ja laitoin vielä grillaustoiminnollle muutamaksi minuutiksi.)

Perunan roolissa tällä kertaa Jazzy perunat. Halkaisin perunat, ja pyörittelin ne (1kg) 1 dl rapsiöljyssä, johon oli lisätty 2 tl suolaa, 2 tl rosmariinia ja mustapippurirouhetta. Paista porsaanfileen kanssa sama aika 200 asteessa.

 

Fetasalaatti

Pirkka suomalainen salaattisekoitusta (kaali, porkkana ja salaatti)

kirsikkatomaatteja, halkaistuna

punaista paprikaa, kuutioina

kurkkua, kuutioina

100 g Apetina Snack paprika

 

IMG_3863%5B1%5D.jpg