619924.jpg

Tämä ohje on Kurkistus keittiööni -blogista hieman mukaeltuna.

300 g makaronia
1 lihaliemikuutio
vettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
300 g jauhelihaa
1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
2 tl pippurisekoitusta
2 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
soijakastiketta

Juustokastike:
3 rkl voita
3/4 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
1 tl suolaa
1,5 dl juustoraastetta
pinnalle:
1dl juustoraastetta

Keitä makaronit lihaliemessä melkein kypsiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Ruskista jauheliha pannussa ja lisää sipulit, hauduta hetki sekoitellen. Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Anna hautua vielä sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen. Tarkista maku.

Valmista juustokastike kattilassa. Sulata voi ja sekoita siihen vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta muutama minuutti ja mausta se suolalla ja pippurilla. Sekoita valmiiseen kastikkeeseen juustoraaste.

Kaada voidellun uunivuoan pohjalle puolet makaroneista ja niiden päälle jauhelihaseos ja puolet juustokastikkeesta. Lisää seuraavaksi loput makaronit ja päällimmäiseksi loppu juustokastike. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Kypsennä laatikkoa 200 asteessa noin puoli tuntia.

619927.jpg