564115.jpg

400 g vähärasvaista jauhelihaa
1 rkl öljyä
vajaa 1 rkl jauhelihamaustetta
1 prk tomaattimurskaa
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
ripaus sokeria
vajaa 1 l vettä
2 rkl vasikanfondia
ripaus mustapippurirouhetta
2 porkkanaa
1 pieni lanttu
pala palsternakkaa
4-6 perunaa
200 g Crème Bonjour Ruohosipulia
(tuoretta persiljaa tai basilikaa)

Ruskista jauheliha pannulla öljytilkkasessa ja mausta se. Kuumenna vesi vedenkeittimessä. Kaada kattilaan tomaattimurska, ripottele sekaan yrtit ja ripaus sokeria. Lisää hetken kuluttua kiehuva vesi ja vasikanfondi sekä mustapippuri. Kun keitto kiehuu, lisää kuoritut ja pilkotut porkkana, palsternakka, lanttu ja perunat. Keitä miedolla lämmöllä 20-25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää tuorejuusto ja paistettu jauheliha ja hauduta vielä muutama minuutti. Ripottele valmiin keiton pinnalle tuoretta persiljaa tai basilikaa. Annoksesta riittää noin viidelle.