IMG_0142.jpg

 

Huomasin, että meidän kirjastosta löytyi Katariina Luotosen kirja "Herkkuja haudutuspadassa": Tämä resepti on kirjasta, tässä hitusen mukaeltuna, lähinnä  maustemäärien suhteen. Miehen suulle olisi kuitenkin sopinut paremmin miedommin maustettu sapuska. Suluissa alkuperäisen reseptin maustemäärät. Pahoittelut yksitoikkoisesta kuvasta.

 

600 g broilerin rintafileitä

1 sipuli

½ tl valkosipulijauhetta (3 kynttä)

1 tl inkivääritahnaa

1 tl (2 tl) currya

3/4 tl (1 tl) juustokuminaa

3/4 tl (1 tl) chilijauhetta

1 tl kurkumaa

1/4 tl (½ tl) cayennepippuria

3/4 tl suolaa ( )

170 g tomaattipyreetä

400 ml kookosmaitoa

Lisää lopuksi: 1 dl kreikkalaista jogurttia

 

Voitele haudutuspata.

Kuori ja hienonna sipuli ja laita haudutuspataan. Lisää muut kastikeainekset ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa kanan rintafileet suupalan kokoisiksi kuutioiksi (itse käytin JyväBroiler Iso suikale fileestä) ja laita pataan käännellen ne kastikkeeseen.

Kypsennä Low 6 tuntia (tai High 3 tuntia). 15 minuuttia ennen kypsennysajan päättymistä lisää jogurtti sekoittaen ja hauduttele High vielä tuon 15 minuutin ajan.