IMG_4930%5B1%5D.jpg

 

Lohkoperunat airfyreilla:

500 g perunoita (mulla Pirkan luomu suomalainen yleisperuna)

½ dl oliiviöljyä

2 rkl parmesaaniraastetta

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

Pese ja lohko perunat. Laita lohkot kylmään veteen kulhoon 20 minuutiksi. Sekoita oliiviöljyyn parmesaaniraaste, suola ja mustapipppuri. Kuivaa perunat ja pyöräytä ne öljyssä ja laita pöhöttimen koriin. Kypsennä airfryerilla 200 asteessa 20 minuutin ajan (tämän on oman pöhöttimen ranskanperunaohjelma, jonka olen todennut toimivaksi lohkoperunoille).

 

Pakastetut paneroidut lohifileet airfryerilla:

Perunapaneroidut lohifileet olin aiemmin ostanut ResQ Clubin kautta ja laittanut ne pakastimeen odottamaan syömistä. Suihkautin korin pohjalle öljyä, jäiset lohifileet sinne korin pohjalle yhteen kerrokseen. Lämpötilaksi 200 astetta ja kypsennysaika 15 minuuttia. Kääntö pari kertaa kypsennyksen aikana. Tuli rapeita. - Mutta maistuivat kyllä aivan kouluruoalta, eli varsin mauttomia olivat. Toki parempaa kuin oman yläaste- ja lukion ajan kouluruoka, jolloin läskisoosia oli kolmesti viikossa, sille oli aina vain keksitty uusi nimi.

 

Muna-kermaviilikastike kalalle:

Meillä keitetään kananmunat nykyään aina pöhöttimessä, sopiva aika kovaksi keitetyille munille on 130 astetta 13 minuuttia. Munia ei tarvitse rei´ittää eikä niitä tarvitse laittaa kylmään veteen, jotta kuoret irtoaisivat paremmin. Kypsennysajan päätyttyä munat airfryerin korissaan vain pois pöytätasolle pannunalustan päälle jäähtymään. Jäähdyttyään kuoret irtoavat helposti.

 

1 tlk kermaviiliä

2 kovaksi keitettyä kananmunaa hienonnettuna

1 rkl sitruunamehua

2 tl sokeria

reilu 1 rkl sinappia

ripaus suolaa ja mustapippuria

n. 1 rkl kuivattua tilliä

 

Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa esim. paneroitujen kalafileiden, kalapihvien tai uunikalan kanssa.