IMG_4141%5B1%5D.jpg

Perus arkiruokasettiä. Maha tuli täyteen.

 

400 g naudan jauhelihaa

1 prk (500 g) tomaattimurskaa

3 rkl tomaattipyreetä

2 tl suolaa

1 tl sipulijauhetta

½ tl valkosipulijauhetta

1 rkl Provencale yrttiseos

3 dl vettä

1 lihafondikuutio

500 g pakasteperunasuikaleita

1 dl juustoraastetta

 

Ruskista jauheliha pannulla. Lisää tomaattimurska ja -pyree, mausteet, vesi ja lihafondikuutio. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia.

Kaada jauhelihakastike uunivuokaan ja lisää päälle perunasuikaleet. Sekoittele varovasti siten, että kaikki perunasuikaleet peittyvät kastikkeeseen. Tasoita pinta lastalla.

Kypsennä 200 asteessa runsaan tunnin ajan. 15 minuuttia ennen kypsennysajan päättymistä ripottele pinnalle juustoraastetta.