IMG_0012%5B1%5D.jpg

 

Sunnuntain sapuskaa. Alkuperäisessä Valion reseptissä oli käytetty valkosipulinkynsiä ja tuoretta timjamia, ja mm. ne olivatkin ostoslistalla, kun kauppaan lähdin. S-marketin vihannesosastolla ne pari jäljellä olevaa ruukkutimjamia olivat kuitenkin aika kuivahtaneen oloisia ja päädyinkin ostamaan lihaosastolta bongaamiani Kariniemen valkosipulilla ja timjamillla valmiiksi maustettuja broilerin rintafileitä. Muina mausteina näissä oli suolaa, paprikaa, sipulia ja mustapippuria.

Pienensin myös hieman nesteen ja muiden ainesosien määrä alla olevan reseptin mukaisesti. Lientä olisi ehkä voinut vielä suurustaa jotenkin.

 

Kariniemen kananpojan rintafilee paahdettu valkosipuli-timjami (590 g)

2 rkl vehnäjauhoja

voita ruskistamiseen

2,5 rkl sitruunan mehua

3,75 dl kanalientä

90 g smetanaa

1 laakerinlehteä

1,5 rkl kapriksia

 

Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoan valmistusta. Pyörittele fileet vehnäjauhoissa ja ruskista pannulla voissa molemmin puolin ja siirrä ne sitten uunivuokaan.

Mittaa pieneen kattilaan vesi ja 3/4 kanafondikuutiosta. Lisää muut ainekset kanaliemen joukkoon ja anna kiehahtaa. Kaada liemi vuokaan.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 40 minuutin ajan. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.

Omasta mielestäni näissä broilerin rintafileissä oli maku aivan kohdallaan, mies moitti liiallista valkosipulin makua.