Nopea, helppo ja maistuva arkiruoka. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty puna-ahventa, mutta kun en sellaista kaupasta löytänyt, niin laitoin sitten seitiä.
1 pkt (400 g)seitiä
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 tl juoksevaa hunajaa
1 prk (120 g) smetanaa
1 dl kurkkusalaattia
ripaus valkosipulirouhetta (tai 1 kynsi)
ripaus suolaa ja pippuria
Sulata seiti kohmeiseksi mikrossa täysteholla 2 minuutin ajan. Laita paloiteltu kala voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Valuta hunaja tasaisesti kalapalojen päälle.
Sekoita smetanan sekaan kurkkusalaatti, lisää valkosipulirouhe, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi ja levitä kalapalojen päälle vuokaan. Paista 225 asteessa 30 minuuttia.
Kommentit