5 dl Penne Rigate pastaa
500 g lenkkimakkaraa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 - 4 porkkanaa
öljyä
500 g tomaattimurskaa
1 tl yrttisuolaa
1,5 tl oreganoa
1 tl pippurisekoitusta
0,5 tl timjamia
Maitokastike:
3 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
valkopippuria
suolaa
Pinnalle:
2 dl juustoraastetta
Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi. Kuutioi kuorittu lenkkimakkara, hienonna sipuli, murskaa valkosipulinkynnet ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Kuullota hienonnettu sipuli ja raastetut porkkanat pannulla. Lisää joukkoon makkarakuutiot, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta seosta n. 10 min.
Valmista maitokastike: sulata rasva kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot. Sekoita hyvin , lisää maito ja anna kiehahtaa. Mausta kastike.
Laita voideltuun uunivuokaan ensin makkara-kasvisseos, päälle pasta ja maitokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
keskiviikko, 4. heinäkuu 2007
Kommentit