Palasimme eilen parin viikon lomareissulta Kanarian auringosta. Loman loppua kohden kyllä rupesi tekemään mieli suomalaista ruokaa: ainakin makaronilaatikkoa ja makkarakeittoa. Makaronilaatikko kuuluu 5-vuotiaan poikammekin lempiruokiin. Tästä riitti vielä miehelle työevästä seuraavaksi päiväksi.

 6 dl makaronia
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1-2 tl suolaa
1 tl currya
1/5 tl valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
3 kananmunaa
7 dl maitoa


Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta kypsä jauheliha. Kaada keskenään sekoitetut jauheliha ja makaronit voideltuun vuokaan. Sekoita kananmunat ja maito ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti.