IMG_3457%5B1%5D.jpg

 

Uuniperunoita oli suunnitteilla viikonlopun ruoaksi. Suuntasimme Prismaan ruokaostoksille ja sieltä lähti mukaan Russet uuniperunoita, jollaisiin aiemmin en ole Suomessa törmännyt, mutta amerikkalaisissa resepteissä olen huomannut niitä käytettävän usein.

Valitsin tasakokoisia isohkoja Russet-perunoita. Pesin ne, pyöräytin kulhossa oliiviöljyssä ja ripottelin pintaan suolaa ja pippurisekoitusta. Sitten vain uuniin 225 asteeseen tunniksi.

Tykkään paistaa uuniperunat ilman foliota, sillä silloin niihin saa mukavan rapsakan kuoren. Lopputulos oli hyvä, mutta ei meidän suussa nyt kyllä Russetit kovin erilaisilta maistuneet verrattuna Rosamundaan.

Olen tämän meidän lempitäytteen uuniperunoille postannut tänne ennenkin, mutta laitetaan se nyt, kun edellisestä kerrasta on kuitenkin useampi vuosi aikaa. Poika ei koskaan ole tätä täytettä suostunut syömään (en itse asiassa muista olisiko edes maistanut) ja hänelle oli uuniperunoiden kanssa lihapullakastiketta.

 

PALVIKINKKUTÄYTE UUNIPERUNOILLE

200 g Creme Bonjour ruohosipuli

1 rkl sinappia

150 g palvikinkkua, pieneksi silputtuna

1 maustekurkku, kuutioituna

 

Pehmitä tuorejuustoa mikrossa täysteholla 10 sekuntia. Sekoita tuorejuustoon sinappi, palvikinkku- ja maustekurkkukuutiot. Laita jääkaappiin hetkeksi ja tarjoa uuniperunoiden kanssa.