Me vietimme juhannusta kotioloissa. Juhannusaattona ruoanlaiton aikaan osui paikalle raekuuro, isoja rakeita satoi. Söimme uunilohta yrttirahkan kanssa sekä Aura-perunoita.
UUNILOHI
900 g lohifilee
sitruunamehua
vajaa tl suolaa
ripaus valkopippuria
Laita lohifilee voideltuun vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileen pinnalle sitruunamehua, suola ja valkopippuria. Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Silppua tilliä kypsän lohen päälle.
YRTTIRAHKA
1 prk ( 250 g) maitorahkaa
ripaus valkosipulirouhetta
1 rkl pizzamaustetta
1/4 tl suolaa
1 rkl maitoa
Sekoita kaikki ainekset. Anna maustua jääkaapissa n. 15 minuuttia.
AURA-perunat
n. 800 g keitettyjä uusia perunoita
kirsikkatomaatteja
suolaa
mustapippuria
1 prk ruokakermaa
1 pss Valio Aura -murua
Voitele uunivuoka. Lohko keitetyt uudet perunat. Laita lohkot uunivuokaan pariin kerrokseen, lisää pinnalle suolaa ja mustapippuria. Laita perunoiden sekaan kirsikkatomaatteja. Kaada ruokakerma vuokaan. Lisää pinnalle Aura-muru. Laita uuniin 225 asteeseen 25 minuutiksi.
Kommentit